Inngangspartiet til Stange svømmehallPå dagtid vil det være disse skolene som bruker bassenget, mens det på kveldstid vil være stor aktivitet fra svømmegruppa i Stange sportsklubb. Bassenget er på 25 meter og har kostet 45 millioner kroner. I tillegg er det et opplæringsbasseng på 12,5 meter med litt varmere vann. Eiendomssjef Ole Kristian Sjøli var også stolt over å ha fått være med å bygge sin første svømmehall i sin lange fartstid i Stange kommune. Dette er en hall med en nøktern planløsning, med mye avansert teknikk i vegger og gulv sier Sjøli.

Miljøvennlig

For å varme opp varmtvann og bassengvann hentes det jordvarme 180 meter ned i jorda. I tillegg gjenvinnes varmtvannet fra dusjene til bruk for oppvarming av anlegget. Svømmehallen er ett av de mest moderne svømmeanleggene i Norge, og det brukes blant annet tørrklor som regnes som mer miljøvennlig enn vanlig klor. Dette betyr at det aldri vil være fare for klorgass i denne hallen.

Elevene gleder seg

Thomas Tangen, Simen WIe og Dagni R. Tyriberget gleder seg til å hoppe i vannet

Elevrådslederne på Stenby, Tangen og Stange ungdomsskole var til stede på åpningen, og de er helt klare for å hoppe i vannet. Dette blir gøy å prøve sier Thomas Tangen, Simen Wie og Dagni R. Tyriberget.

Belysningen i hallen er små lyskastere som lyser opp speilfliser som sprer lyset i hallen.

Se flere bilder fra åpningen: 

Opplæringsbasseng
Ordfører Nils A. Røhne klipper snora for Stange svømmehall 27. november 2008

Belysning i svømmehallen

 Stange svømmehall. Arkitekt Anders Gunnestad