KjempespringfrøKjempespringfrø er en ettårig plante som normalt blir mellom 100 og 150 cm. høy. Den har en saftfull og skjør stengel med store blad som er motsatte nederst og skruestilte øverst. Kjempespringfrø blomstrer rikelig med store, røde blomster fra juni til oktober. Den har rask vekst, og danner ofte tette bestander på egna voksesteder.

Ved berøring eksploderer modne frøkapseler og sender frøene med stor fart opp til 7 meter fra morplanten. Kjempespringfrø kan neppe forveksles med andre arter. Vår hjemlige springfrø Impatiens noli-tangere, og den innførte mongolspringfrø Impatiens parviflora er mindre og har gule blomster.

Les mer på skogoglandskap.no  og på fylkesmannens sider

Vi oppfordrer alle som finner denne planten om å fjerne den før den frør seg. Rykk den gjerne opp med roten eller klipp den ned er rådet.

Dersom du har opplysninger om nye forekomster av planten kjempespringfrø vil vi gjerne ha melding. De som har varslet tidligere er tatt vare på. Nye funnsteder kan sendes på e-post til leif.skar@stange.kommune.no. Noen områder er fulgt opp i et par år og resultatene er positive etter manuell bekjempelse.

 

Faktaark