Per Alhaug, Ellen Agnes Huse og Nils Røhne

De fire kommunene Ringsaker, Hamar, Løten og Stange presenterte den nye kartløsningen for mobile enheter i Stange mandag. Ordfører Nils Røhne, roste det gode samarbeidet i Hamarregionen, og lot seg imponere over hvor detaljert den nye kartappen er.

Plansjef i Stange Ellen Agnes Huse sier at den nye appen er et bidrag til målsettingen om en døgnåpen kommune. Her oppdateres kartene hver eneste dag, og byggesaker som godkjennes en dag ligger i kartene dagene etter, sier hun. Det samme gjelder reguleringssaker og oppmålingssaker.

- Vi har tro på at dette vil være en nyttig tjeneste ikke bare for politikere og kommunalt ansatte, men for utbyggere, planleggere og håndverkere som aktivt bruker kommunens kart ute i ”felten”, sier Huse. I tillegg er det nok mange av våre innbyggere som kan ha nytte av denne tjenesten som gjør at man raskt finner relevant situasjon for sin egen eiendom og området man bor i.
Du kan velge om du vil vise vanlig kart eller flyfoto.

GPS i nettbrettet eller mobiltelefonen viser hvor du er plassert, og du kan enkelt beregne kjørerute til en angitt adresse hvor som helst i Norge.

Stig Åge Melve er systemansvarlig for GIS-samarbeidet på Hedmarken, og har allerede mottatt mange henvendelser fra blant annet håndverkere som daglig bruker appen for å finne eiendommer og vann og avløpsledninger.

Den nye appen kan lastes ned gratis til både Android og iOS (iPad/iPhone). Navnet på appen er kommunekart.


Les mer om kommunekartappen her....

Eller se eksempler på bruk av appen her