Vi valgte også å invitere flere gjester som skulle hjelpe oss med å sette oss i skikkelig vertskapsstemning. Aller først hadde vi en felles samling i aulaen som ble åpnet av elevrådsleder Mats og rektor Helle. De satte ord på hva vertskap er; nemlig det å få mennesker til å føle seg velkommen. Hvis vi viser godt vertskap så møter vi alle mennesker som om de skulle vært våre gjester; uavhengig om de er nye på skolen eller har gått her i mange år, om de er 1. klassinger, går i innføringsklassen eller går i 6.klasse eller på sfo, om de er ansatte eller vikarer, gjester eller de som er på skolen til daglig. Godt vertskap er å møte mennesker med vennlighet!

Mats kunne fortelle at Hjertelig velkommen for han er at alle passer på hverandre, at alle er hyggelige mot medelever, ansatte og gjester og at målet er at alle skal ha det bra. Videre sa han at dette er så viktig for oss på Stange skole at vi med denne dagen ønsker å vise alle at vi vil satse på dette og at vi skal bli enda bedre til å være gode gjester og verter.

Deretter ble ordet gitt til professor Stein Stokke….en snodig, forvirret professor som hadde en god plan om å vise film om vertskap. Men så hadde det seg sånn at ledningen til prosjektoren hans var alt for kort…og da vet alle som var til stede hva som skjedde… Prosjektoren gikk i golvet og han måtte i stedet for film, ty til teater. Og skuespillerne var Monica og Eli fra Hamarregionen Utvikling og – reiseliv som ga oss et veldig godt eksempel på hvordan vi ikke skulle være som vertskap og et veldig godt eksempel på hvordan vi kan være et godt vertskap.

Men et vertskap…må jo være et SKAP…og professor Stein Stokke hadde tatt med seg selveste vertSKAPET til Stange skole. Og hva rommet så dette vertskapet; jo, selveste ordføreren vår, Nils Røhne!! Han ønsket oss lykke til med dagen og prosjektet.

Alle elever var delt inn i grupper med forskjellige aktiviteter. Det var musikalsk vertskap, internasjonalt vertskap, naturlig vertskap, vertskapsredaksjon, noen lagde vertskapsbånd, noen klekket ut gode ideer til hvordan vi kan være gode verter, mens noen lagde en vertskapsdans. I tillegg pyntet vi et vertskapstre. Mye godt arbeid ble gjort og nå har vi mange plakater med gode vertskapsideer, vi har fått sett flott dans som vi ble ”happy” av og vi fikk en helt ny versjon av skolesangen vår og helt nye vers skrevet denne dagen. Vertskapsredaksjonen jobbet sammen med Dan Cato fra Stangeavisa og med Tomas fra Hamarregionen. De fikk prøvd seg som både fotografer, skribenter og radiojournalister. Hamar naturskole hadde flotte samarbeidsoppgaver ute; her fikk mange noe å bryne seg på og her fikk de oppgaver som ikke lot seg løse uten samarbeid.

Til slutt samlet vi oss igjen i aulaen til et slags avslutningsshow, med framføringer, hilsen fra Hawaii og en vandring gjennom selveste vertSKAPET. Og visste du at ved å gå gjennom et vertSKAP, så blåses det såpebobler på deg og du blir en bedre VERT….bare prøv selv!!!!
TAKK FOR EN STRÅLENDE START PÅ Å BLI DET BESTE VERTSKAPET OG EN HJERTELIG VELKOMMEN-SKOLE!!