Noen av de ansatte i kultur og fritidI de lyse og romslige lokalene befinner det seg mye kvalitet og kultur. Størst plass har kvalifiseringssenteret fått, som hver dag huser opptil 70 innvandrerelever i moderne og tilpassede undervisningsrom. Kultursjef Morten Midtlien syntes det var på sin plass at de selv stod for underholdningen på åpningen. Derfor ble det diktlesning av Rolf Olav Hårseth og vakker sang av kultursjefen selv, sammen med faglærer Renate Grimsbø Kulbrandstad.

Ordfører Nils Røhne var stolt av den nye "Kulturbanken" og de dyktige medarbeiderne der. Han var også glad for endelig å kunne avduke bildet "Minnesten med blomster", av kunstneren Conny Andersen. 

Bildet ble tilegnet Kristoffer Sørli Jørgensen av kunstneren Conny Andersen, og Sparebanken Hedmark har gitt bilde i gave til kommunen. Her på kvalifiseringssenteret møter vi verden hver dag, og bildet  Minnesten med blomster, minner oss også om det, sa ordføreren i sin tale.

Minnesten med blomster

Et annet kunstverk som nå henger til utlån i lokalene er "En lapp kan forandre verden". Dette er satt sammen av 341 lapper som ble sendt inn i forbindelse med TV-aksjonen i 2011.  Ideen til prosjektet «Lapp på lapp» kom til etter at Anne Brit sandberg hadde lest en artikkel om at håndarbeid kan hjelpe mot depresjon. Etter å ha jobbet som oppsøkende sykepleier i flere år har hadde hun sett at mange eldre ofte kan bli deprimert av de mange endring-ene som skjer i deres liv.

En lapp kan forandre verden

Toy rek – et firma som selger leker, formingsartikler og kontorrekvisita ble meget begeistret av dette prosjektet og la inn bud på tv-aksjonen. Etter å ha vært i besittelse av dette kunstverket i 2 år har Toy rek og Kultur og fritid blitt enige om en utlånsavtale.

Diktlesing av Rolf Olav Hårseth, og Morten Midtlien og Renate G. Kulbrandstad framførte sanger av Alf Prøysen og Ole Paus.

Rolf Olav Hårseth leste dikt