Veggen før den ble malt av Marit Austerheim

Både pasienter, ansatte og pårørende forteller om betydningen det har å slå seg ned der noen minutter i løpet av dagen. Flere beskriver at når de setter seg ned for å se, blir de sugd inn i landskapet og tatt med på en reise. De får et avbrekk fra situasjonen de er i og kan hente nye krefter.

Kunst på Ottestad helse og omsorgssenter
Bildekunstner Marit Austerheim ble engasjert til oppdraget. Institusjonen hadde kjøpt bilder av henne tidligere og de tenkte at fargene hennes ville ha en positiv effekt. Da ledelsen ønsket at motivet nå skulle inneholde en blomstereng, valgte kunstneren å legge den oppå en høyde.

Blomstereng

Hun diktet en utsikt med mange detaljer i, for at tanken skulle få litt å 'henge seg opp i ' når øynene vandret innover mot blånene.' Å se helt til blånene gir perspektiv og ro', sier Marit. 'Alle farger blir jo blå når de kommer på tilstrekkelig avstand. Mange av oss tenker mer positivt etter en forfriskende utflukt, vi trekker pusten dypt og senker skuldrene når vi kommer opp i høyden. Det var den effekten jeg ønsket å skape ute på terrassen.'

kunst på Ottestad helse- og omsorgssenter
Maleriet måler ca.4x5 meter og ble malt rett på veggen, så arbeidet måtte selvsagt foregå på stedet. I løpet av ukene arbeidet pågikk, var det ofte publikum tilstede. Mange syns det var spennende å følge med på hva som skjedde fra dag til dag. Marit forteller at hun fikk mange interessante spørsmål og samtaler underveis, som gjorde oppdraget til en spesiell opplevelse for henne også.

Kunst på Ottestad helse og omsorgssenter

Følg henne gjerne på facebook