Ung og motorinteressert? Nå kan du få utfolde deg. Helt gratis.
Lover mekking, fart og spenning
 


Starter 19. oktober på Ungdommens hus i Løten

For målgruppa kjøres det hele i gang med et informasjonsmøte torsdag 19.oktober klokka 18:00 på Ungdommens hus i Løten. Velkommen!
– Vi kunne sikkert hatt et to timer langt møte, som ingen hadde giddet å komme på. I stedet tar vi det kort og konsist, rett på sak, sier samfunnskontakt i Kjør for livet, Olav Karlsen.

Favne bredt

Trygg Trafikk og Kjør for livet forteller at alle er velkommen uansett bakgrunn og andre interesser. Fremfor alt søker Kjør for livet å favne de som ikke får nok ut av de tradisjonelle fritidsaktivitetene som tilbys, og som ønsker et samhold og et treffpunkt oftere enn det lignende tiltak i området har.

– Vi kan kanskje si litt risikosøkere, som liker fart og spenning, sier Hans Einar Mørkhagen, teamsjef og én av de Den nye klubben er et samarbeid mellom Trygg trafikk v/Marianne Mittet Solbraa og Kjør for livet v/Olav Karlsenlokale kreftene som deltakerne vil møte gjennom Kjør for livet.

Den frivillige organisasjonen har klubber over hele landet, mottar støtte fra fylke og kommune og har Trygg Trafikk med på laget. Opprettelsen av en klubb i Løten skjer takket være Gjensidigestiftelsen som før jul i fjor ga 1 million kroner til Trygg Trafikk i Hedmark.


Læring og mestring

I Løten vil deltakerne møte personer fra Kjør for livet, klubbledere og Trygg Trafikk, som skal organisere klubbkveldene. De er på tre timer en kveld i uka, gjennom så å si hele året.

Der blir det både mekking, møter med lokale og nasjonale skikkelser i motorsportmiljøet og selvsagt egen utfoldelse på banen.  Tommy Harbyengen Kristiansen fra Norges Bilsportforbund har også sagt han vil bidra, noe vi er veldig glade for, sier distriktsleder Marianne Mittet Solbraa i Trygg Trafikk.

– Det skal være en læringsprosess oppe i det hele også, for alle som har drevet litt kjøring utenom de vanlige veiene vet at man ikke får til så mye kjøring uten skruing, sier Karlsen.
 

Koster ikke noe

Alt i Kjør for livet er gratis, både klær og nødvendig utstyr stilles til disposisjon. Deltakerne trenger heller ikke eget kjøretøy for å være med. Organisasjonen lokker også med turer for å få kjenne på ulike typer adrenalin - det kan være snøscooterkjøring eller kjøring på to og fire hjul på bane for den del, dette blir klubben enige om sammen.

Ungdommens hus ligger ved idrettsplassen og har adresse Venslivegen 15, 2340 Løten