- Som artist har Ingebjørg Bratland bakgrunn i folkemusikk sjangeren. Med sin helt særegne stemmekvalitet forener hun popverdenen og elementer fra folkemusikk på en svært delikat måte, sier kultursjef i Stange kommune Solbjørg Tveiten.

Ingebjørg Bratland Foto: Isabel Watson
Foto: Isabel Watson

Ingebjørg Bratland har evnet å bergta sin konge, sitt publikum og sine anmeldere med sin klare, sterke stemme, ekte fremførelse og fengende låter. I oktober kan du høre henne i Stange bibliotek under Kønnband-festivalen.

HØST = KØNNBAND

Kønnband er Stange kommunes ambulerende kulturprogram, med høstfestivalen på Stange bibliotek som spydspiss. Festivalen skal gi Stanges befolkning mulighet til varierte kulturopplevelser og et nært møte med nasjonalt anerkjente artister. Konsertarenaen er Stange bibliotek, som innbyr til en unik og intim konsertopplevelse.

- Bibliotekets karakter og Ingebjørg Bratlands musikalske uttrykk kler hverandre veldig godt, sier Tveiten. Om bibliotekets betydning som festivalarena fortsetter hun: Litteratur og musikk er sterkt knyttet sammen og musikere har til alle tider brukt litteratur enten som inspirasjon eller i ren tekst. I år har vi valgt å ha særlig fokus på nettopp litteraturens betydning for musikken og historiefortellingene som ligger i de musikalske prestasjonene.

EN STERK OG UNIK SANGER OG FORMIDLER

Ingebjørg Bratland er kjent for sin stemme, en unik sangteknikk og formidlingsevne. Som 28-åring har Vinje-bygdingen allerede en merittliste de fleste kan misunne. Bratland markerte seg tidlig i folkemusikkmiljøet, der hun blant annet er kåret til nordisk mester, har vunnet norgesmesterskap i folkemusikk og har flere seire i Landskappleiken som kveder. Musikkinteressen kom tidlig, og med Sondre Bratland og Odd Nordstoga som inspiratorer og støttespillere, var vegen staket ut. Det var på sistnevntes kritikerroste prosjekt Heimafrå at Ingebjørg Bratland platedebuterte i 2013. Hennes første soloalbum Berre meg kom ut i mars 2014, der låten Ingen e som du tok det vakre vise-pop-albumet til Spellemann-nominasjon i visekategorien.  Det store gjennombruddet kom likevel sommeren og høsten 2015.

Senere har det blitt to album til; Månesinn fra 2015 og Hjarteskjell fra 2017. Flerparten av låtene er laget av Bratland selv, noen av låtene i samarbeid med produsentene. Det er stort spenn i Ingebjørg Bratland sin musikk fra debutalbumet Heimafrå med Odd Nordstoga til Hjarteskjell. Med rot i folkemusikken har hun frem til i dag beveget seg over et bredt musikalsk spekter – til viser, pop, jazz og elektronisk, men uten at det går på bekostning av lojaliteten til hjemsted og dialekt. Den røde er uansett hennes unike og særpregede stemme.


Årets Kønnband-festival arrangeres 17. – 19. oktober, og vil i år strekke seg fra torsdag til lørdag. Flere artister vil bli sluppet utover våren.

Billetter kan kjøpes på www.ticketmaster.no

BILLETTPRISER:
Festivalpass alle dager kr. 900,-
Dagspass torsdag kr. 300,-
Dagspass fredag kr. 500,-
Dagspass lørdag kr. 500,- 

Foto Meer
Meer, Kønnband 2018. Foto: Kim Rognmo


foto Darling West
Darling West, Kønnband 2018. Foto: Kim Rognmo