InspirasjonsdagPå planleggingsdagen i høst, ble det satt av 3 timer på Arstad barneskole. Lærere fra Hoberg, Arstad, Åsbygda og Espa barneskoler deltok på arrangementet.

Gry Hege Stangbye var innleid foreleser, hun er HOPP-koordinator i Horten kommune. HOPP-Horten står for Helsefremmende oppvekst i Horten kommune.

- Det har vært et tversektorielt arbeid for å fremme folkehelsearbeid ut til alle i barnehage og skole i Horten kommune. HOPP-læring er et av satsingsområdene, sier Gry Hege. Oppvekstkontoret har satt på timeplanen 30 min fysisk aktivitet inn i fagundervisning hver dag fra 1.-7. trinn. Det vil i 2021 avsluttes forskning knyttet til HOPP-prosjektet. De kan allerede nå se positive effekter av HOPP-læring på klassemiljø i forhold til problemløsning og samarbeid. Det har vært en fin måte å engasjere til innlæring ved bruk av flere av kroppens sanser, samt at de fanger opp elever der «rullgardinen» kan gå litt ned i klasseromsundervisning.

Resultater i forhold til læringsresultater er ikke klart enda. Tendensen er bedre eller stabile resultater på fag, samtidig som de har vært fysisk aktive. Gry Hege gjengir det som en vinn-vinn situasjon, bedre vilkår for helse, inkludering og læringsutbytte. En aktiv måte å tilnærme seg god folkehelse der alle deltar.

Gode tilbakemeldinger

Deltagerne på dagen ga positiv respons. Her er lærernes tilbakemeldinger; Veldig moro! Tusen takk for inspirasjon og ideer som kan tas i bruk umiddelbart! Helt supert!!

kortstokkViktig og artig (bare feil tidspunkt m/kurs)

"Matnyttig"

Veldig bra! Mange fine tips!

Mye gøy som man kan bruke nesten i alle fag! Bra!!

Kjempeopplegg. Tusen takk

Inspirerende

Morosamt førr unga!

Har troa på læring gjennom aktivitet! Bør brukes MYE MER for trivsel-det gir læring.

Mange gode tips- fin inspirasjon!

Mange gode forslag til aktiviteter. Likte også godt at mange akt. kan tilpasses ulikt nivå + fag

Super INPUT inspirerende

Veldig mange fine tips, som jeg tar med meg videre!

Inspirerende. Gode tips, morsomt. Jeg kommer til å bruke tipsene*

Mange gode tips for aktiv læring.

Dette var morsomt, lærerikt og nyttig. Mangepraktiske eksempler å ta i bruk m en gang. Synes dette er veldig viktig! (aktiv læring)

Fint å lære flere praktiske/fysiske måter å drive undervisning/læring.

 

KryssordUndervisningsmateriellet som ble brukt er delt med lærerne og klare. Det gjenstår bare å ta det i bruk.

- Prosjektgruppa er godt fornøyd med dagen og håper dette kan bli en fast timeplanfestet løsning for alle skolene i Stange kommune, sier fysioterapeut Gunvor Linneberg Maagaard.