Cecilie Blakstad Eikenes. Foto Ringsaker kommuneSituasjonen med koronasmitte er en krise, og vi må fortsatt gjør en innsats for at den skal ramme oss i minst mulig grad.
Denne uka åpnet barnehagene, og på mandag får de yngste elevene komme tilbake til skolen. Likevel er det viktig å huske på rådene og anbefalingene som skal bidra til å redusere smitte av koronavirus.

– Nå åpnes det opp for å gjenoppta stadig flere av de aktivitetene som til vanlig utgjør hverdagen vår. Vi har forståelse for at mange har behov for å komme tilbake til en mer normal hverdag, men synes samtidig det er viktig å understreke at vi fortsatt er inne i en uavklart situasjon med koronavirus. Vi har fått smittetallene ned, men vi vet at vi har smitte i befolkningen som vi ikke nødvendigvis har full oversikt over. Det er derfor all mulig grunn til å fortsatt begrense sosial omgang, å holde seg hjemme hvis man har luftveissymptomer eller er syk og huske på god håndhygiene, sier kommuneoverlege Cecilie Blakstad Eikenes. 

Gradvis gjenåpning

Når barnehagene og småskolen kan gjenåpne, er dette med bakgrunn i en helhetsvurdering som tilsier at det er forsvarlig å gjenoppta driften innenfor de rammene myndighetene har satt for smittevern. 

– Flere yrkesgrupper som har måttet holde stengt, kan nå gradvis åpne dørene for kundene sine igjen. Dette er positivt, men for at den gradvise gjenåpningen skal fungere må vi huske på at vi fortsatt står i en veldig spesiell situasjon der vi alle må ta hensyn for å forebygge ny smittespredning. Folk har vært flinke til å følge rådene som har blitt gitt, men vi kan raskt se en ny økning i antall smittede og syke dersom vi slipper opp for fort. Derfor er det utrolig viktig at folk holder ut litt til, sier kommuneoverlegen.

kampanje banner