– Opplevelsen av jubilanten Return på hjemmebane og ved Mjøsas bredder er for god til å kunne nedskalleres og tilpasses dagens smittevernhensyn. Vi har lovet folkefest, og vi satser på å innfri – ett år på overtid. 

ReturnNy dato er lørdag 12. juni 2021 på Atlungstad Brenneri.

- 12. juni er kanskje å strekke Sankthansbegrepet litt langt, men det handler om å finne en dato som passer alle involverte. Det kan jo være verdt å feire sommer og feriepenger også, smiler brenneridirektør Ole Volden-Sandersen. 

- Vi har gledet oss skikkelig til å gjøre denne konserten nettopp i Stange, og med ny dato i 2021 så håper vi å kunne gi bånn gass og kjøre full pakke slik Stangesokningene og publikummet vårt fortjener, sier bassist Tore Larsen. 

40 år med Rockehistorie

Return så dagens lys på en låve i Stange i 1980. I 1985 kom gjennombruddet med singelen Sheila, som solgte 1000 eksemplarer og som gjorde Return til Norgesmestre i Rock. Resten er historie. 

- Return er en del av Stange sin identitet. Bandet er flinke til å profilere hjemkommunen, og det lokale publikummet er flinke til å støtte opp om Return. Når det er sagt, så er Return i høyeste grad et band av internasjonal karakter og en nasjonal kulturskatt, sier kultursjef Solbjørg Tveiten. 

Bandet har tidligere røpet at de skriver på nye låter, og en av de ble også fremført på vårens «Karantene scene» som var en digital konsertserie direkte overført fra Festiviteten Bar og Scene. Sammen med de kjente og, for mange, nostalgiske hitlåtene fra glanstida på 80- og 90-tallet, så ligger det an til en perfekt blanding av herlig mimring og ny musikkopplevelse. 

Solgte billetter vil gjelde på ny dato

For alle som hadde sikret seg billett til sommerens happening, så videreføres denne til å gjelde også neste års arrangement. 

- Det er forhåndsolgt i overkant av 1000 billetter til konserten, og alle er velkommen til nytt arrangement i 2021 med den billetten de har – selv om datoen ikke stemmer, forsikrer Tveiten. 

Den som venter på noe godt…

Så da er det bare å glede seg! Sankthanskonserten er i ferd med å etablere seg som en tradisjon og en sommerhappening basert på musikalske opplevelser og folkefest ved Mjøskanten. 

- Med ett års opphold så satser vi på at oppmøtet og stemningen når nye høyder neste sommer, avslutter arrangørene Kønnband, Atlungstad Brenneri og Atlungstad Golf.