- Nå er det viktigere enn på lenge at vi overholder gjeldende smittevernråd. Jeg ber alle om å fortsatt være forsiktige og ha en lav terskel for testing, sier kommunedirektør i Stange Kaija Eide Drønen. 

Kommuneoverlegene i Hamarregionen mistenker at dette dreier seg om en mer smittsom virusvariant og tilfellene behandles ut fra dette. - Smittevei inn er ikke helt klarlagt, men ett av tilfellene dreier seg om innreisesmitte, sier assisterende kommuneoverlege Jorid Nygårdshaug Aas. - Vi har overordnet oversikt over tilfellene nå, men det er en stor jobb som gjøres for kontakte og kartlegge alle potensielle nærkontakter, sier hun. 

Følg smittevernråd 

Det er spesielt viktig å overholde råd om smittevern og testing nå i vinterferien på grunn av økt mobilitet på tvers av regioner. Kommuneoverlegene oppfordrer innbyggerne sterkt til å overholde gjeldende smittevernråd, holde seg hjemme og teste seg kun ved antydning til tett/rennende neste, hoste eller sår hals, samt ved sykdomsfølelse/slapphet, smerter slik som hodepine/ryggsmerter, diaré etc.