Denne helgen ble fremtiden avgjort ved at et nytt driftsselskap ble stiftet.

– Å opprettholde en så tradisjonsrik håndverksbedrift er særdeles viktig for Stange sentrum sier Erik Habberstad, næringssjef i Stange kommune. –Vi er veldig glade for at signaturbedriften videreføres med nye eiere. 

Over 60 år i Stange sentrum

Kjøttforretningen Trygve Brovold AS er en slakte- og kjøttforretning som har hatt over 60 års drift i Stange sentrum. Gjennom alle disse årene har Brovold levert både tradisjonelle kjøttprodukter, samt populære varer basert på helt særegne oppskrifter utviklet gjennom mange år. I den senere tiden har bedriften stått i fare for bli avviklet ettersom eierne har ønsket å avslutte sitt virke i bedriften.

Siden desember har eierne av Brovold, Stange Regnskap og Stange kommune arbeidet med å utarbeide et prospekt for salg av driftsselskapet. Parallelt har mulige interessenter blitt kontaktet og kartlagt. – Interessen for Brovold har vært stor og vi har mottatt mange henvendelser fra både fjern og nær. Dette viser at en slik aktør er viktig på markedet, understreker Habberstad.

Nytt driftsselskap

Denne helgen ble et nytt driftsselskap stiftet. Dette innebærer at Brovold vil kunne fortsette å levere gode produkter til gamle og nye kunder. 

– Vi som har gått inn som eiere i et nytt selskap har et stort ønske om at det fortsatt skulle være drift i denne bedriften med så stolte tradisjoner, og vi ser et potensiale i å få være med å videreutvikle bedriften. Olav Rønningen, tidligere administrerende direktør i Coop Innlandet, er engasjert som styreleder for å holde tak i overgangen og den videre utviklingen av selskapet, sier Tom Fjæstad som representerer eiergruppen.

– Jeg synes det er en spennende oppgave å få muligheten til å være med utvikle denne tradisjonsrike virksomheten videre. Trygve Brovold er et godt varemerke som oser av kvalitet. Det gir et godt fundament for å utvikle butikken og utvide horisonten som en leverandør av kvalitetsvarer, avslutter Olav Rønningen. 

Gruppen som har gått inn som nye eiere er:

•    Ann Kjerstin Hagen Aasen (Sentrumskafeen) 
•    Løten Hjorteoppdrett AS
•    Roger Lærkerød
•    Fredrik Nafstad
•    Haugsveen og Fjeldstad AS (Eiendomsselskap)
•    Magni Holøyen
•    Tom Fjæstad

Foto Rakel Berg