Intervallet mellom dose 1 og dose 2 er nå 4 uker. Innbyggere som ikke fremskynder timen selv, vil kunne oppleve at timen blir automatisk flyttet.

Slik fremskynder du timen din:

  1. Gå inn i Helseboka enten via SMS-varslingen du har fått på timeavtalen for dose 2, eller direkte inn i Helseboka-appen.
  2. Velg «endre timen»
  3. Velg «flytt timen»
  4. Velg ledig dato og tidspunkt
  5. Trykk «Fortsett» og bekreft

Du skal få en SMS-bekreftelse på ny timeavtale. Det er viktig at du ikke sletter denne før timen.

Kommunen benytter vaksinene fra BioNTech/Pfizer (Comirnaty) og Moderna (Spikevax). Når du går inn og endrer timen får du opp alle ledige timer, uavhengig av vaksinetype. Du får beskjed av vaksinatør på vaksinasjonsdag hvilken vaksine du får. Det er ikke mulig å velge vaksinetype, og leveransen består i all hovedsak av vaksiner fra Moderna. Det samme gjelder for  de som ennå ikke er vaksinert, og som bestiller tid til begge vaksinetimene.

Hvis du opplever vanskeligheter med å flytte timen, og trenger hjelp med dette, kan du registrere deg her, Når du registrere deg på denne måten, velger du hvilke dager du er tilgjengelig for vaksinedose 2 i uke 34/35.

MERK: Det er da ikke anledning til å velge klokkeslett. Du vil motta SMS med tidspunkt for den nye timen.

Opplever du problemer med å flytte time 2?

 

Kombinere to ulike koronavaksiner

Ukentlige leveranser bestemmer antall vaksiner kommunen har av de ulike vaksinetypene, og kan heller ikke forutses lang tid i forveien. Det er den vaksinetypen som til enhver tid er tilgjengelig som tilbys.

Mange innbyggere vil derfor oppleve å bli tilbudt vaksine fra Moderna selvom en har fått Pfizer som dose 1.

I koronavaksinasjonsprogrammet i Norge benyttes de to mRNA-vaksinene Comirnaty fra Pfizer og Spikevax fra Moderna. Det trengs to doser for å få best mulig beskyttelse. Siden målet er å oppnå det for flest mulig raskest mulig, vil stadig flere bli tilbudt en kombinasjon av de to koronavaksinene. 

Comirnaty (Pfizer) og Spikevax (Moderna) er begge mRNA-vaksiner som er anbefalt kombinert fra FHI når det ikke er mulig å tilby samme vaksinetype. Disse er bygget med samme teknologi.

Folkehelseinstituttet informerer om at: «Flere nordmenn tilbys vaksine fra legemiddelprodusenten Moderna når de skal ta 2. dose, selv om de fikk vaksine fra BioNTech/Pfizer som første dose. Det å kombinere vaksiner gir like god beskyttelse og medfører ingen større risiko for alvorlige bivirkninger, enn det å få vaksine fra samme produsent.»

Se FHIs nettsider for mer informasjon om kombinering av vaksinetyper. 

Les også pressemelding fra kommuneoverlegene i Hamarregionen

 

Illustrasjonsfoto Mostphotos