Til nå er det satt 14 875 førstedoser og 8 481 andredoser av koronavaksiner i Stange. I uke 34 mottar kommunen totalt 4194 vaksinedoser fra Moderna og BioNTech/Pfizer. 

Fremskynder dose 2

- Økningen i vaksineleveranser betyr at vi kan tilby dose 2 tidligere og at enda flere innbyggere kan bli fullvaksinert innen kort tid, sier kommunalsjef Tove Nordli Selnes. Hun understreker at for å få til dette, må flere av de oppsatte timene fremskyndes. 

Alle som har fått sin første dose av vaksinen har timeavtale for dose 2. Den timen har man nå anledning til å flytte frem selv ved å velge dato og tidspunkt som passer best i Helseboka. Innbyggere som ikke selv flytter fram sin time for dose 2, vil oppleve at timen automatisk blir fremskyndet.

Her kan du fremskynde tidspunkt for dose 2.

- Jeg vil oppfordre alle om at de selv fremskynder sin time for dose 2, og hvis ikke, - legge til rette for å kunne møte opp og ta vaksinen på det nye tidspunktet de får oppgitt. Det bør gå minimum 4 uker siden første dose, sier Selnes.

Kommunalsjefen informerer om at det nå nærmer seg sluttspurten for massevaksinering i Stangehallen slik det har vært frem til nå. - De som ikke har bestilt seg time for dose 1 bør gjøre det nå dersom de ønsker vaksine. Tilbud om vaksinen vil vedvare etter dette, men da med færre tidsrom å velge mellom, understreker Selnes.

Stange kommune mottar nå vaksiner fra Moderrna og BioNTech/Pfizer. Vaksinene er likestilt, og man opparbeider minst like god beskyttelse ved å kombinere vaksinene. Leveransene vil være avgjørende for tilbudet som gis. 


Drop-in for dose 1

Stange fortsetter samtidig med drop-in vaksinering, etter førstemann til mølla-prinsippet. Denne uka tilbys det drop-in i Stangehallen onsdag-torsdag mellom kl. 09:30 – 11:30 og 1230 – 14:30, samt fredag 09:30 – 11:30 og 12:30 -13:30. 

I forbindelse med at Stangedagene arrangeres 20.-21.august, vil det i tillegg tilbys drop-in i rådhuset på Stange fredag mellom kl. 13.00 og 16.00.