–    Vi ber innbyggerne våre om å være ekstra varsomme og begrense antall nærkontakter de neste dagene, for å bidra til at smittetallene går ned, sier kommunedirektør i Stange Kaija Eide Drønen. 

Viderefører gult nivå i enkelte skoler og karantene for barn og unge

Skoler som har hatt smittetilfeller fortsetter på gult nivå også kommende uke. I Stange gjelder dette skoler i Stange sentrum og Ottestad. Barnehagene fortsetter på grønt nivå.
Karanteneordning for barn og unge videreføres også som tiltak neste uke. Det vurderes fortløpende når dette tiltaket kan oppheves og testregime med selvtesting kan innføres. 

–    Vi vil da informere mer om bruk av selvtesting for gruppene som er aktuelle, sier Eide Drønen. 

Gjeldende anbefalinger

Kommunedirektør i Stange, Kaija Eide Drønen, minner alle innbyggere om å følge gjeldende anbefalinger:

  • Begrens antall sosiale kontakter
  • Vær hjemme fra jobb, skole og barnehage ved symptomer på sykdom. Dette gjelder også ved svake luftveissymptomer og for personer som er vaksinert for Covid-19.
  • Det bør ikke være flere enn 10 personer samlet privat. Fullvaksinerte kommer i tillegg til de 10. Barn i barnehage og barneskole kan ha flere på besøk, så lenge de er fra samme kohort.
  • Vurder nødvendigheten av reiser til andre regioner.
  • Munnbind anbefales innendørs i situasjoner der det ikke er mulig å holde 1 meter avstand. Dette gjelder også i taxi og kollektivtransport.
  • Munnbind anbefales ved besøk i sykehjem.
  • Vurder muligheten for hjemmekontor. Digitale møter anbefales.
  • Test deg hvis du har symptomer eller er nærkontakt - uavhengig av vaksinestatus 

 

Stor pågang på teststasjonen

På grunn av smittesituasjonen og at mange er definert som nærkontakter, er det stor pågang på teststasjonen. Enkelte kan derfor oppleve å ikke få time til testing. Det legges ut nye timer for test fortløpende. Finner du ikke ledig time, må du prøve igjen etter en stund.

Hvis du er smittet – gi rask beskjed til dine nærkontakter

Helsemyndighetene har i dag gitt nye råd til kommuner og befolkningen.
Kommunedirektør Kaija Eide Drønen understreker viktigheten av dagens oppfordring fra nasjonale helsemyndigheter:

–    Får du påvist covid-19, oppfordres du til selv å raskt gi beskjed til dine nærkontakter, slik at de også kan teste seg. Dette bidrar til å avlaste smittesporingsarbeidet i kommunene som står i en svært krevende situasjon akkurat nå, avslutter Eide Drønen.