Likevel står mange timer ledige og vaksineteamet håper innbyggerne vil finne veien til hallen enten gjennom timebestilling eller drop in.

For Bernt Ola var valget om å vaksinere seg enkelt.

- Jeg er avhengig av vaksinen for å kunne utøve yrket mitt. Nedstengningen har vært tøff for oss innen kulturbransjen ikke bare med tanke på tap av inntekter, men også i forhold til tap av kontakt med publikum. Jeg ønsker at mine konserter skal oppleves som trygge for alle, både unge og gamle, sier operasangeren. Han tror mange savner å kunne delta på kulturelle arrangementer, men frykter at det vil gå enda en god stund før kulturlivet vil fungere som før pandemien.

Statistikk fra Sysvak, det nasjonale registeret for vaksiner, viser at voksne i aldersgruppen 25-39 år henger etter i forhold til den øvrige befolkningen når det gjelder å vaksinere seg. Tall fra 30.august i år forteller oss at over 700 stangebygdinger i denne aldersgruppa fremdeles ikke har fått første stikk. At mange velger ikke å vaksinere seg, bekymrer helseminister Bernt Høie som i forrige uke gikk ut og appellerte til blant annet travle småbarnsforeldre om å sette av tid til en vaksine. Høie var klar på at en gjenåpning avhenger av at folk vaksinerer seg.

En gjenåpning betyr også en gjenoppstart av kulturlivet.

- Jeg gleder meg virkelig til å holde konserter og til å møte publikummet mitt igjen, sier Bernt Ola.  Etter å ha tilbrakt over 100 døgn i karantene i løpet av koronatida ser han frem til å kunne reise fritt i inn- og utland igjen.  

Allerede torsdag går turen inn til Den Norske Opera for å lage promo for kommende arrangementer før han så reiser videre til Sverige. Men før han forlater Stangehallen, kommer den kjære operasangeren med en klar oppfordring til sine sambygdinger;

Ta vaksinen! Om ikke for deg selv, så for dem rundt deg.

Bernt Ola VOlungholen, Kari VOlla Karlsen og Ida Antonsen

Bildet: Bernt Ola Volungholen gir tommel opp for god service i Stangehallen. Vaksinatør Kari Volla Karlsen og dokumentør Ida Antonsen håper flere gjør som Bernt Ola, og vaksinerer seg.