Alle elever og ansatte ved Ottestad ungdomsskole har tilgang til Office 2016-pakken.  Dette er en digital samhandlingsplattform som skal brukes av elever og lærere ved skolen vår. Her kan du lagre dokumenter, samskrive, dele informasjon og samarbeide digitalt – på ett og samme sted.  

Her finner du også Officepakken som du kan installere fritt på eget datautstyr (også mobil, brett osv). Lagringsplass på skylagringstjenesten OneDrive er tilgjengelig så lenge man er elev/ansatt på skolen.

Hva får man?
Kort oppsummert får hver bruker tilgang til følgende:

  • Komplett Microsoft Office-pakke på inntil 5 maskiner samtidig (Word, Excel, PowerPoint osv.)
  • Lagring av hele 1TB med filer i Microsofts nettsky
  • Deling av filer og samarbeid via Microsofts nettsky
  • Skybaserte versjoner av de fleste programmer fra Office-pakken
  • Office-apper med fullverdige redigeringsfunksjoner til iPad, iPhone og Android

Hvordan bruke O365 hjemme/installere programvaren
Elevene kan arbeide med O365 enten online (nettversjon/skya) eller bruke skrivebordsprogrammene.
Logg inn her:   https://login.microsoftonline.com/
Da kommer du til denne siden.

I første boks/brukernavn skriver du:
ditt s-nummer@elev.stange.kommune.no

Da blir du viderekobla til denne siden:

Velg "Hedmark IKT"
Skriv inn passordet ditt, det som du bruker når du logger inn på Feide.
Da har du kommet inn på ditt område på Office 2016, hvor du bl.a. kan bruke word, excel og powerpoint i web-basert løsning. Du kan også laste ned og installere Office 2016 pakka på inntil 5 enheter.

LAGRING: Microsofts skylagringstjeneste heter OneDrive, og alle Office 365-brukere får 1TB med lagringsplass der. 1TB er to-tre ganger så mye plass som de fleste nye laptop'er blir levert med, så her er det rikelig med plass til både skolearbeid og annet som man måtte ønske å ta vare på.

DELING/SAMARBEID: I tillegg til at hver enkelt kan lagre filer på OneDrive er det mulig å dele filer med andre brukere slik at de kan vise eller redigere dem. Dermed er det enkelt å samarbeide på prosjekter og presentasjoner, og man slipper å holde styr på en masse forskjellige versjoner som sendes rundt på e-post eller minnepenn.

Skybaserte Officeprogrammer
I tillegg til de tradisjonelle skrivebordsversjonene av Officeprogrammene og appene for mobil og nettbrett får Office 365-brukere tilgang til skybaserte versjoner av de fleste programmene fra Officepakken. I praksis betyr dette at man kan redigere dokumenter, regneark, presentasjoner og mer direkte i nettleseren sin, uten å måtte installere noe som helst på datamaskinen. Dermed kan man sette seg ned på en hvilken som helst datamaskin med nettilgang, enten det er på skolen, et hotell eller hjemme hos en venn, og vise eller redigere filene man har lagret på OneDrive.

Apper til mobil og nettbrett
Gjennom Office 365 får man tilgang til de betalte versjonene av Microsofts Office-apper til iPad, iPhone og Android. Dermed får man mulighet til å vise og redigere de fleste typer Office-dokumenter direkte på sin mobil eller nettbrett. Via appene får man direkte tilgang til filene man har lagret i Microsofts nettsky, så det er enkelt å hoppe mellom ulike enheter mens man jobber.