Bokforside: Den store klimaguiden av Thomas Horne

Tirsdag 28 september kl. 19:15

Bokpresentasjon: «Den store klimaguiden» med forfatter Thomas Horne

Med god grunn bekymrer vi oss for klimaendringene og hvordan fremtiden vil bli for kommende generasjoner og jordkloden vår. Vi må alle endre på livsstil og forbruk for å redusere utslipp av klimagasser, og det haster. Men hva er det som egentlig nytter? Det gir Thomas Horne svar på i den Brageprisvinnende boka si Den store klimaguiden.

De fleste av oss vil gjerne velge klimavennlig, men det er lett å bli forvirret i mangfoldet av nyhetsartikler, blogger, facebook-poster og ofte motstridende forskningsrapporter. Horne gir deg detaljert informasjon om hvordan alt vi foretar oss påvirker klimaet. Han tar systematisk for seg blant annet transport i hverdagen og feriereiser, bil, bolig og hytte, oppussing og strøm, klær og hobbyer, og ikke minst mat og matsvinn. Er det for eksempel bedre å kjøre bilen til Paris enn å fly? Er den nye Teslaen din egentlig mer klimavennlig enn den gamle Toyataen? Hjelper det å bli vegetarianer om du drar til India på Yoga-ferie? Og hvor mange hamburgere kan du spise med god klimasamvittighet om du dropper å kjøpe den ekstra olabuksa?

 

 

Bokforside: Norrøna - Historien om Norrøna skofabrik 1900-1996

 

Tirsdag 12 oktober kl. 19:15

Bokpresentasjon: «Norrøna skofabrikk» med  forfatter Anne Nielsen
Denne boka forteller historien om Norrøna sko-fabrikk, som var en hjørnesteinsbedrift i Hamar gjennom nesten hele 1900-tallet.


Den beskriver veien fra det gamle bondesamfunnet med sterke håndverkstradisjoner, via industrialiseringen, til et moderne informasjonssamfunn. Den tar også for seg fagforeningenes betydning for å gi småkårsfolk lønn for strevet og faglige rettigheter.

 

Fotografi av bokfinkene

Onsdag 17 november kl. 12: 00

«En reise gjennom Norden på tolv bøker»

Bokfinkene ønsker å inspirere lesere til å lese mer  nordisk litteratur og bli kjent med forfattere som forvalter denne litterære arven. De tar publikum med på en reise gjennom Norden, etter 1950, på tolv bøker av ulike sjangre som romaner, krim, lyrikk og noveller.

Hvem er bokfinkene: Ingvill Solberg og Nina Egge

 

 

Kjell Aukrust - en biografi

Tirsdag 23. november kl. 19:15

Bokpresentasjon: ”Kjell Aukrust– en biografi” med forfatter Sigmund Løvåsen

Ann-Elin Lium leser Aukrust

Sigmund Løvåsen gir oss historien om et eventyrlig kunstnerliv, fra barndommens guttestreker i Alvdal til en feiret og folkekjær forfatter. En fortelling som også inneholder prisen det koster å få alle andre til å smile.

Biografien er bygget på et unikt kildemateriale og utallige møter med de som sto ham nær. Løvåsens beretning om Kjell Aukrusts liv er fortalt like sprudlende morsomt, vart poetisk og dypt alvorlig som mesterens egne skildringer.

 

Beste norske 2018-2020

«Beste norske» er et prosjekt startet av Lom folkebibliotek., og i alt er 67 bibliotek fra rundt om i landet med.

Med oppstart 6. september vil biblioteket i løpet av høsten presentere 15 bøker fra årene 2018-2020, en hver uke. Titlene er plukket ut av fire anerkjente litteraturkritikere: Janneken Øverland, Bernhard Ellefsen, Margunn Vikingstad og Anne Merethe Prinos.

Bøkene som blir presentert er etter kritikernes mening noe av det beste som er utgitt av norske forfattere de siste årene. Kanskje kan noen av bøkene til og med få statusen «klassiker» på sikt?

Det kan hentes leseskjemaer på biblioteket fra 6. september, og vi oppfordrer alle leseglade til å bli med og lese bøkene som blir presentert. 

 

 

Fotografi av drikkekopp og strikketøy.

Strikkekafé:

7. oktober, 4. november og 2. desember kl. 17-19. 

Den første torsdagen i hver måned er det strikkekafé på biblioteket. Ta med håndarbeidet og bli med på et hyggelig treff med kreativitet og hygge i fokus. Det blir servert kaffe og te.