logo utsikten barnehage

«Med utsikt mot fremtiden» er vår visjon. Vi vil gi barna et godt utgangspunkt for skolegang og vekst etter barnehageårene. Våre kjerneverdier er Trygghet, Raushet og Entusiasme.
Du finner oss nederst i Ottestad. Vi ligger lett tilgjengelig like ved Stangebrua, med naturreservatet som nabo!

Vi har fire avdelinger, 2 småbarnsavdelinger og 2 storbarnsavdelinger.

Knotten og Flua

Er småbarnsavdelingene våre med barn fra 0-3 år. Her er tid, omsorg og et godt fang viktig for de aller minste. Tilknytning og trygghet er viktig for å trives. Dette jobber vi tett med de føste mnd barnet går i barnehagen. Opplegg og aktiviteter blir tilpasset etter modning. Vi har også en egen utelekeplass for de aller minste barna.

Tordivelen  og Humla

Her går barna fra 3 års alder til de starter skolen. Vi arbeider med barna avdelingsvis, og i små og store grupper. Vi har også gruppedager hver uke der barna er delt inn etter alder, og opplegget er tilpasset alder og modning.
Skolestarterne er Rosa gruppe. De bruker ”Trampoline” – det varierer om det er nettbasert eller bøker med skoleforberedende aktiviteter. Og når våren kommer er de Rosaruss, - det er stor stas! 4/5 åringene jobber med trafikkopplæring og 3/ 4 åringene jobber med temaer rundt seg selv og kroppen sin.

Uteliv i Utsikten
Med naturreservatet rett utenfor gjerdet har vi vår egen trafikkfrie turoase.  Alle avdelinger er glad i å ta små og store turer i allslags vær! Her finner vi hemmelige steder, hundremeterskoger, små og store skatter, trær og vann som vi kan utforske hele året! Skognissen bor også der! Og det vet vi fordi vi har sett ham rusle rundt i skumringen med lykta si! Stemning og fantasi lever her.
Innenfor gjerdet kan barna boltre seg på en fin lekeplass. Vi har en ny fin gapahuk med amfi som innbyr til ulike samlinger og leker. Der kan vi grille mat på bål og samle alle barna i barnehagen til fellesaktiviteter. Vi drar også gjerne på turer til byen og biblioteket, teater, Domkirkeodden og andre tilgjengelige turmål i nærmiljøet. Og så må vi ikke glemme fisketurene, gjerne med smaksprøve etterpå.

Kosthold
Riktig og variert mat er en av grunnsteinene i barns utvikling. Dette tar vi i Utsikten på alvor.
Daglig er barna med og forbereder lunsjmåltider med sunne og godt sammensatte matvarer. Grove brød, fisk, kjøtt, ost, frukt og grønnsaker. Minst ett av måltidene i uka er varm lunsj. Barna får smake mye forskjellig, og sammen har vi laget både fiskekaker, fårikål og chopsuey. Noe for enhver smak!
 

Miljø

Utsikten barnehage er miljøsertifisert som Grønt flagg barnehage. Vi ønsker å lære barna bærekraftige holdninger og ta vare på miljøet rundt oss.

På barnehagens hjemmeside: www.utsiktenbarnehage.no  kan du lese mer om hva vi holder på med, og hva som er viktig for oss i vårt arbeide med barna!
Velkommen innom for en titt!

ut på tur