Åpen dag 2021

Til høsten har vi ledige plasser på både for store og små barn. Ønsker dere en titt på barnehagen vår, er dere hjertelig velkommen til det! 

Virksomhet for barnehager arrangerer felles åpen dag for alle barnehager i Stange kommune tirsdag 16.februar kl 17.00-19.00. 

Grunnet smittevernstiltak må dere ta kontakt med oss for å avtale omvisningstid. Ring og avtal tid på tlf  62 56 26 71, innen 12. februar.

Det vil ikke være mulighet for drop-in denne gangen.

Velkommen til Vallset barnehage!


I Vallset barnehage har vi 58 hele plasser for barn i alderen 1-5 år. Barna er fordelt på 4 avdelinger; Blåveisen, Kvitveisen, Gåsongen og Hestehoven.

Barnehagen ble bygd i 1992, og påbygd i 2002 og 2010. Den ligger sentralt til i et boligområde sørvest for Gata. Nærmeste naboer er festplassen, fotballbanen (Råsunda) og Vallset skole.

Vi er veldig stolte av uteområdet vårt. Det gir barna mange og gode muligheter for lek og fysisk aktivitet. Området består av gressbakker, plen, asfalt, store klatresteiner og trær. Vi har husker, klatrestativ, sjørøverbåt, snekkerbod, lekestue, en diger sandkasse, og ei fin grillhytte. I forbindelse med barnehagens 25-årsjubileum i 2017, fikk vi ei fin hinderløype nede ved epletrærne våre. Gåsongen har et avskjermet lekeområde som består av terrengsklie, husker, båt, sandkasse og et lite lekehus. Hestehoven bruker også dette lekeområdet, spesielt på høsten.
Om vinteren er det fine muligheter for aking og skigåing på utelekeplassen vår.

Vi er veldig heldige som har skogen like ved. Der har vi blant annet gapahuken vår med bålplass. Mye av skogen rundt ble hugget for noen år siden, men det er fint å leke der likevel. Litt lenger ned, er det enda en bålplass. Hit pleier blant annet de eldste å gå for å lete etter julenissen før jul. Han holder til i skogen, og det er like spennende hvert år om han er der. Enda lenger ned i skogen er det et artig sted. Det stedet har vi gitt navnet ”Berget det blå”. Der er det digre kampestener å klatre på.

Andre turmål er Tøstifurua og Jordbærkirka, eller vi drar på tur i forbindelse med emner vi jobber med. Inne er vi også travelt opptatt med ulike aktiviteter som lek, forming, drama, sang og musikk.

En dag i uka deler vi alle barna inn i grupper etter alder. En av gruppene heter ”Solgruppa” og er for førskolebarna våre. Vi har et tett og godt samarbeid med skolen og SFO for å gjøre overgangen fra barnehagen til skolen / evt. SFO best mulig for barna, der det meste av kontakten foregår i vårsemesteret.

Vi er opptatt av at barna skal få anledning til å bry seg om, og vise solidaritet med barn i andre land. I forbindelse med adventskalenderen vår, har vi innsamling av klær og leker. Barna har med klær /leker som de har vokst fra og lager adventspakker av disse. Vi sender disse pakkene til Mercysenteret i byen Narva, i Estland, så barna der kan få glede av det. Vi har hatt besøk fra Mercysenteret, og sett bilder av hvor glade barna er når de får gavene fra oss.

Vil du vite mer om oss er du hjertelig velkommen til å ringe eller komme innom!